Deelnemers info

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Echter zijn we genoodzaakt om te werken met een maximum aantal deelnemers. Dit om alles in goede banen te leiden en veiligheid te kunnen waarborgen.

Programma

Op zaterdag 30 december 2023 is het zover, dan gaat de 5e editie van Eindejaarstrail in Giersbergen van start.

08:30 uur            Opening terrein
08:45 uur            Afhalen startnummers 22 km
09:30 uur            Start 22 km trailrun
09:45 uur            Afhalen startnummers 12,5 km
10:00 uur            Start canicross 12,5 km + canicross 22 km
10:30 uur            Start 12,5 km trailrun

13.30 uur Sluiting parcours, einde evenement

12,5 km route / 22 km route

De route is te herkennen aan de pijlen van de Eindejaarstrail en bestaat uit een kleine ronde van 12,5 km en een ronde van 22 km.

Wil je liever je route bij de hand hebben en volgen via je GPS-systeem?

Klik hier: 12,5 km

Klik hier: 22 km

LET OP: Mountainbikers hebben voorrang. Je steekt een aantal keer een mountainbike route over. Laat geen afval slingeren en gooi weg op de daarvoor bestemde plekken!

Parkeren

Let op! Giersbergen is een buurtschap waar een parkeerverbod geldt. Vanuit de parkeerplaats volg je te voet de bewegwijzering naar het evenement. 

Wij verzoeken automobilisten te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats van Giersbergen nabij café De Drie Linden. Deze kun je bereiken via de Margrietweg, Drunen. Volg de bewegwijzering. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen dus probeer te carpoolen. Zie onderstaande afbeelding voor de parkeerplaats en de route naar het event terrein.

Deelnemers uit de omgeving vragen wij zoveel mogelijk met de fiets te komen. Het event terrein is met de fiets bereikbaar en heeft een (onbewaakte) fietsenstalling.             

Saucony trailschoenen

Dit jaar staat Runshop Greg van Hest met een stand om Saucony schoenen te testen. Deze mag je aan bij de trail, dit is zeker het proberen waard! Mocht je overgaan tot aankoop van de schoenen krijg je 25% korting!

Canicross

Hardlopen samen met hond/honden is toegestaan, mits aangelijnd en zelfvoorzienend. Als canicrosser kun je alleen starten om 10:00 uur. Mede hardlopers van een canicrosser mogen wel starten om 10.00 uur. Andersom is dit niet mogelijk i.v.m. hinder van andere trailrunners. Als Canicrosser heb jij je dan ook ingeschreven als Canicrosser. Het is niet toegestaan om zonder aanmelding je hond mee te nemen. 

Garderobe

Op het event terrein nabij start, finish en aanmeldbureau is een garderobe tent aanwezig waar je je tas droog kunt wegzetten, uiteraard wel op eigen risico.

Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Het event betreft een trailrun voor het goede doel. 

We hebben ongelofelijk veel respect voor de snelle lopers, bewonderen langzamere lopers met hun doorzettingsvermogen en bedanken onze vrijwilligers met hun inzet. Echter ons doel is vooral om plezier met elkaar te hebben en te genieten tijdens de trailrun.

Eten en drinken

Tijdens het trailrunnen ben je zelfvoorzienend. Onderweg zijn er geen verzorgingsposten. Op het terrein zelf wordt koffie, thee en soep gratis aangeboden. In het kader van het milieu en vermindering van afval: neem je eigen mok mee!

EHBO

Bij de start en finish is een officieel gecertificeerde EHBO-post aanwezig. Zijn er medische bijzonderheden, meldt dit aan het EHBO-team!

Afspraken  

Deze trail wordt georganiseerd door natuurliefhebbers. We krijgen de mogelijkheid om mooie paden in de natuur te beleven door de medewerking van Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties. We verwachten van iedere deelnemer dat ze geen troep op de paden achterlaten. Gooi je afval weg op de daarvoor aangewezen plekken.

Aansprakelijkheid

Deelname aan de trail is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging van persoonlijke eigendommen.

Foto’s

Volg ons op Insta Eindejaarstrail.nl en share en tag jouw foto’s met ons of like onze facebookpagina Eindejaarstrail.